Doorgaan naar hoofdcontent

Afvallingsrace

Voor diegenen die mij persoonlijk kennen, is het natuurlijk geen geheim dat ik al jaren sukkel met mijn gewicht. Menig dieet met jojo-effect passeerden de revue. Ik probeerde vanalles, met telkens hetzelfde resultaat: ik raakte enkele kilootjes kwijt, bleef dan weer schommelen, verloor de moed om vol te houden en kwam dubbel zoveel weer bij. Erg demotiverend en soms zelfs deprimerend. 

December 2012, de feestdagen waren in aantocht. Wonder boven wonder vond ik een prachtig kleedje en zelfs laarzen die ik probleemloos aankreeg, maar toch voelde ik me niet goed als ik in de spiegel keek. Ik had er genoeg van. Ik maakte voor mezelf het cliché-goede voornemen voor 2013: ik MOEST afvallen en liefst wat meer dan 2 of 3 kilo!! 

In januari 2013 begon ik er dus vol goede moed aan...en... het lukte! 
Ik kon het zelfs makkelijk volhouden. Zo geraakte ik zelfs in mei tot aan -10 kg! 

Hoe ik dat deed? Ik maakte mijn eigen dieet en eigen regels. Geen dure dieet-producten of WW-lidmaatschap, gewoon gezonder en minder eten, minder snoepen(al snoepte ik niet echt veel, maar aan ijsjes, chocolade en chips kon ik toch moeilijk weerstaan), veel water en thee drinken en met mijn nieuwe fiets en loopschoenen ook wat meer bewegen. Simpel toch? :)

Zoals je op mijn facebook al wel kon zien, waren gezonde en lekkere maaltijden niet zo'n probleem :) Ik begin mijn dag meestal met een portie havermoutpap. Daarmee kom ik normaal gezien echt wel toe tot de middag en heb ik ook niet de behoefte om te snoepen. Als dat toch het geval is,dan eet ik wat fruit of een granenkoek of wat nootjes(ongezouten natuurlijk) of drink ik wat water of thee. Ik ben verzot op de Arizona-thee.Vooral die met granaatappel. Yum! Ze zijn niet duur(€0,97 per flesje van 500ml) en bevatten 30 kcal per 100 ml. In de winter drink ik dan weer liever warme thee, meestal groene thee met citroen. 

Verder eet ik met koud weer liefst een kom soep 's middags en als het mooi weer is een slaatje. 's Avonds staat er dan meestal een fruitslaatje met of zonder yoghurt op het menu. Af en toe eens omdraaien, bijvoorbeeld 's middags fruitsla en 's avonds soep of slaatje. Anders heb je constant hetzelfde en dan is het ook weer moeilijk om vol te houden. 
Het fruit en de groentjes kan je natuurlijk ook zoveel variëren als je zelf wil, dus ook daar blijft het makkelijk om vol te houden en zo kan je ook eens nieuwe groenten uitproberen. 
In het weekend mag er dan wel eens gezondigd worden, anders hou je het niet vol, maar met mate. Doe bijvoorbeeld wat chips in een klein kommetje ipv de hele zak er bij te nemen. Zin in een ijsje? Kies dan een waterijsje ipv roomijs.Het is ook leuk om zelf je eigen waterijsjes te maken, leuk om met de kids te doen of gewoon stiekem zelf :) 
Ik heb alvast de Zoku Quick Pop Duo op mijn verlanglijstje staan, hiermee maak je in een tiental minuutjes een heerlijk vers en gezond waterijsje!

De voorbije maanden heb ik echter wel een klein dipje gehad en zijn er weer zo'n 3tal kilo's terug bij gekomen. *depressed* Maar binnenkort vlieg ik er vol goede moed echt weer terug in want het gaf me zo'n goed gevoel toen ik laatst in de paskamer bij L&L stond met een kleedje waarvan ik dacht: hier geraak ik nooit in..... en toch paste het probleemloos!!! :-D Hoera voor mezelf! :-)

Zijn er nog van jullie die al jaren sukkelen met hun gewicht of heb je het geluk om er helemaal nooit op te moeten letten? Als jullie nog gezonde, lekkere receptjes hebben of leuke dieettips, laat ze maar weten! :-)

groetjes
Annelies

Reacties

 1. Leuke blog Annelies! Zoals je weet vecht ik ook constant tegen de kilo's :) En ik heb ook al vanalles geprobeerd. Sinds kort eet ik ook regelmatig havermout met yoghurt of zo en dat helpt inderdaad de honger te stillen. Ik hoop net als jij ooit de juiste gemoedstoestand te hebben om af te vallen. Maar ik ben een emo-eter die altijd wel zorgen heeft ;) Proficiat met wat je al bereikt hebt, ik denk dat dit een hart onder de riem is voor mensen die vechten met de kilo's. Doe zo verder :) Groetjes,
  Cindy Penders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cindy!! Bedankt voor je leuke reactie!
   Ik weet ook alles over emo-vreetbuien. Het is zo dat ik dik ben geworden vrees ik. (al zitten mijn genen er ook voor iets tussen :p) Daarom dat ik ook in het weekend zondig, het is anders niet vol te houden en verder proberen om zoveel mogelijk gezonden snacks in huis te halen zoals nootjes(ongezouten) en vers fruit, bessen, of zelfs diepvriesvruchten zodat je daar een smoothie van kan maken ofzo....als je dan zo'n bui krijgt, kan je gezond snacken :) Al blijft het natuurlijk altijd moeilijk, dat weet ik maar al te goed. Maar probeer vol te houden en als je even de moed verliest, probeer dan zo snel mogelijk weer de draad op te pikken en gun jezelf af en toe ook eens wat, koop eens een mooi bloemetje om het huis wat op te vrolijken of een nieuwe outfit als de portemonnee het toelaat of doe iets leuks met de kids of met je ventje, kortom iets wat jou een goed gevoel geeft en dat geeft ook meer moed om er weer in te vliegen en vol te houden! En geloof me, als je dan complimentjes begint te krijgen, zalig gevoel! :)

   Verwijderen
  2. Dat is absoluut zo. Het gekke is, als ik in de spiegel kijk vind ik dat het 'nog wel mee lijkt te vallen', maar als ik mezelf dan op foto, zie, jongens toch! Dan voel ik me slecht.
   Ik probeer nu ook telkens ik honger heb iets met havermout te eten, en dat helpt wel. Ik probeer ook meer water of thee ipv koffie. En hopelijk hou ik het ooit eens vol! En ik hoop dat er een moment komt dat ik minder zorgen heb ... Denk dat dat ook zou helpen ...

   Verwijderen
  3. Dat heb ik ook, als ik mezelf op foto zie of als ik op Sterre haar bed zit voor de spiegel of als ik in de stad mezelf zie in de ruiten van de vitrines.....brrrr... Ooit zal het ons lukken :) En ja idd, die zorgen he, ik ken dat. Dan ga ik weer in op mijn vreetbuien en dan voel ik me weer schuldig.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

So about last year....

I can not believe it's already 2018. I can not believe I'll be turning 35 this year. I can not believe how quick 2017 went by. I can not believe what a year it has been....

But I do believe we can make 2018 better! or at least try to. 
The main thing is to stay as positive as possible! Easier said then done, but if at first you don't succeed.... you know what to do ;-) If there is one thing last year taught me, it's to stay positive!

2017 was a pretty crappy year for me personally, but so was 2016. And many years before that. I struggled for over 10 years with symptoms, medical issues, things I had no answer for. Even doctors couldn't figure it out. I was getting pretty depressed, I didn't have any joy in my life anymore. I only had pain and lots of it. And nobody knew where it came from. Bloodtests were always 'okay', despite the fact that there were always inflammatory values in my blood, doctors seem to find this 'normal' .... but I didn't s…

Disneyland Parijs 19-22 april 2016: Shoplog!

Je kan natuurlijk niet naar Disneyland gaan zonder iets te kopen. Al wil ik wel even benadrukken dat wij voor dit reisje meer dan een jaar ruim gespaard hebben. Alle 'rosse' centjes verdwenen meteen in de spaarpot en ook verjaardagscentjes, kermiscentjes, nieuwjaarscentjes, 'zomaar'centjes, .... werden zorgvuldig aan de kant gezet om er een supercalifragilisticexpialidocious vakantie van te maken! :)

Ook Sterre had haar eigen centjes die ze flink bij mekaar gespaard had(met natuurlijk ook wat sponsoring van mama en papa erbij). Ze heeft dus ook zelf een aantal dingetjes mogen kopen. Ik zal met haar aankopen beginnen:


Verder kocht ze ook nog een pop (zoiets als een barbiepop) van Merida en van Elsa. Die laatste kan zingen en geeft ook nog licht. Ze koos ook nog 2 speelsetjes van Anna en van Elsa maar die staan allemaal niet op de foto omdat alles al door mekaar ligt en de helft van de popjes geen kleren meer aanheeft :p 

Dan ga ik nu over tot de orde van de dag: Onze, ja o…

Disneyland Paris: Big plans for Walt Disney Studios Park

So, out of the blue, The Walt Disney Company announced on February 27th 2018, that they are going to invest 2 BILLION euro's into Disneyland Paris' 2nd park: The Walt Disney Studios Park.

DLP fans were waiting for this for a LONG time now, but with the parks not making enough money since openingday and the very strict rules of the French laws and who knows what else ..... the park got a bit neglected somehow. Untill june 2017! 
That's when The Walt Disney Company officially took over Disneyland Paris.

When we heard the news, people had lots of different opinions. Some were disappointed they had to sell their shares to TWDC, some were angry or had mixed feelings, but a lot of them were excited. Amongst them: Me! 
I've seen countless WDW and Disneyland Anaheim vlogs. I know what TWDC is capable of! This 'take over' could only be a good thing. I just knew they had a lot for us in store and just yesterday, they proved me right. 

Although I'm not the biggest Marvel f…