The Disney Princess Tag

Nog 66 dagen, peoples! 
Valt het op dat ik enorm uitkijk naar onze 5e trip naar Disneyland Parijs alweer? :) 
Ik weet het, het komt voor sommigen waarschijnlijk net iets té veel aan bod tegenwoordig, maar sorry: I don't care! :)

Jullie konden uit vorige posts al opmaken dat het niet altijd even goed ging met mij de laatste tijd. Om mezelf dus wat happy te maken, is er godzijdank a little something called Disney. Ik ben altijd wel een Disneyfan geweest, maar het is pas nu dat ik besef dat ik best wel een Disneyfreak ben. I looooooveeee everything Disney! En nee, je bent daar nooit te oud voor! 

Dus voor zij die dit belachelijk vinden of kinderachtig: So long, farewell, auf wiedersehen, adieu!

Voor zij die dit wel leuk vinden en graag blijven verder lezen, I present to you:

The Disney princess tag!
*applaus*

Ik vond deze tag op de blog van Victoria Scott en hij leek me leuk om zelf ook eens te doen. So here it goes, my first Tag!

 • Which princess do you adore the most?
Ariël uiteraard! Ik weet niet eens hoe het komt, ik hou niet eens van zwemmen ofzo, maar toch is Ariël al van kindsbeen af mijn favoriete Disney-prinses! Volgens mij was dat de eerste Disneyfilm die ik met volle verstand heb gekeken en ze is me altijd bijgebleven. Helaas was dat indertijd nog op videocassette en dus ook in het Nederlands. Hierdoor blijf ik de liedjes nog steeds het mooist vinden in het Nederlands, maar ook in het Engels zijn ze natuurlijk prachtig. 

 • Which princess do you like the least?
Whoosh.... da's een moeilijke. Ik denk dat ik hier voor Sneeuwwitje moet gaan. Het verhaal heeft me nooit echt compleet aangesproken en ik snap niet dat iedereen altijd zo zot is van die 7 dwergen.... Net zoals ik de hype rond Winnie The Pooh niet snap, maar dat zal dan wel aan mij liggen zeker :)

 • Which princess do you relate the most to?
Cinderella. En nee, ik heb geen boze stiefmoeder, mijn ouders leven gelukkig allebei nog en er zijn ook geen duivelse stiefzussen in het spel. Maar toch kan ik om een of andere reden mij heel goed herkennen in het verdriet en de pijn dat ze moet hebben. Mensen hebben mij ook vaak genegeerd, als vuil behandeld, gedaan alsof ik lucht was, lelijk, dik, dom, ... noem maar op. Been there, done that, maar het heeft me denk ik alleen maar sterker gemaakt, al heb ik nog steeds een erg laag zelfbeeld. 
Ook in Merida kan ik me wel vinden. Eigenwijs, chaotisch, avontuurlijk maar toch een beetje bang. Ze is een beetje de puber die ik was: hatelijk tegenover haar ouders, terwijl ze ze eigenlijk toch doodgraag ziet en zielsveel van hen houdt en er alles voor zou doen om hen te redden uit een moeilijke situatie.
(Dus als jullie het lezen: Sorry voor alles! I love you, mom and dad <3 ) 

 • Which sidekick do you wish you had?
Pascal van Rapunzel! Ik ben dol op dat kereltje. Zo schattig en toch zo stoer en zorgzaam. Op hem kan je vertrouwen! 

 • Which best friend would you want to hang out with?
Tiana's beste vriendinnetje. Lijkt me cool om in haar huis rond te hangen en te voelen hoe het moet zijn om het rijke papa's kindje te zijn. 

 • Which prince would love you?
Well, hello there Prince Eric :) Hij lijkt me super attent, betrouwbaar en lief. Ja en onknap is hij ook niet :p Of 'Eugene' is ook welkom :-D Beetje stoer, maar eigenlijk toch een peperkoeken hartje vanbinnen! 

 • Which parents would you want to raise you?
Koning Triton. Ik bedoel: Hallo, mijn papa is koning van de zee! Wat zou je nog meer willen? Of de echte ouders van Rapunzel. Die van Anna en Elsa leken me ook supertof, maar zo zonde dat ze doodgingen :( 

 • Which castle would you like to live in?
Dat van Disneyland Parijs...maar da's niet echt de vraag zeker? :) Het kasteel van Prince Eric. Prachtige locatie! Of dat van Rapunzel's ouders. 

 • Which town do you wish you lived in?
Arendelle

 • Which dress do you wish to own?
Elsa's ijskoningin-kleed, Ariël's roze kleed, Belle's gele galakleed, Rapunzel's paarse kleed, Doornroosjes roze kleed, .... Can't I just have them all? :)

 • Which voice do you wish you had?
Ariël of Rapunzel. Zooooo mooooi zingen! 

 • Which two princesses do you believe would be best friends?
Ariël en Rapunzel omdat ze allebei nieuwsgierig zijn en hun dromen achterna gaan!
Al denk ik dat Ariël en Jasmine, vanwege hun sterke vrouwelijke kracht, of Ariël en Belle vanwege hun verwondering om de simpelste dingen zoals een boek of een vork, ook wel goed samen zou gaan. Mulan en Merida lijken me ook wel een leuk stel vriendinnen :) Enfin, zo kan ik bezig blijven. 

 • What scene makes you cry?
Euhm, what scene doesn't? :p Ik geef het toe, ik ben een emotionele bleitkip. Dus ik ween nogal rap. Maar als Ariël van 'dat is mijn wens....' zingt, of Rapunzel en Flynn in de boot tussen alle lampionnen zingen of toen Anna en Elsa's ouders stierven of als Rapunzel weer terug bij haar ouders komt. Ik moet stoppen want de tranen lopen alweer over mijn wangen.
NEEEEXT!!! :p 

 • Which story do you wish was your life?
Ariël offcourse! :) Of dat van Belle. 

 • Which movie do you love the most?
The Little Mermaid en Beauty and the Beast. (en op het Non-prinses-vlak: Lady en de Vagebond, mijn andere favoriete Disneyfilm) 

Zo, dat was het dan.
Ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden als ik. Laat me gerust weten of je ook een Disneyfan bent en of je misschien ook wel een favoriete Disney prinses hebt. 

Dikke zoen
Liez
x

Reacties

 1. Echt heel leuk om te lezen en in te vullen ....denk ik :D
  Hier zouden ze ook een prinsen versie van moeten maken .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten