Sterre en Liez love K3

'Is er iets dat je wil vragen? K3 kan het! Iets waar jij je aan wil wagen? K3 kan het! Wie zal jou op handen dragen? Ooooh zo spannend, is er iets dat je wil vragen? K3 kan het!' 
En of ze het kunnen. We mochten het gisteren live meemaken in de Ethias Arena in Hasselt. (opgelet voor diegenen die de show nog moeten zien: spoiler alert!) 
Bron: snap.telenet.be
Het leek me vorig jaar wel een leuk idee om Sterre voor haar 5e verjaardag tickets voor de K3 show als cadeau te geven. De eerste tickets waren eind 2013 al beschikbaar, maar wij bestelden ze 'pas' eind mei 2014....voor de show van maart 2015. Ja zo gaat dat dus tegenwoordig. Je moet je tickets bijna 2 jaar op voorhand bestellen. Maar soit, ik wou zeker zijn van tickets dus nog ruim op tijd besteld!

Zaterdag 14 maart 2015 om 14.00u sharp was het dus eindelijk zover! Het leek me wel een slimme zet om vóór de show nog eerst naar Plopsa Indoor te gaan. Kwestie van zeker parkeerplaats te hebben. Het ligt er toch vlak naast én we hebben nog steeds onze Plopsa-abonnementen waardoor we zowel het pretpark als de parking niet moeten betalen. Handig. Ik ben fan geworden van abonnementen! (Een Disney-abonnement staat nog steeds bovenaan op mijn wishlist te pronken hoor ;) *hinthint*)

Rond kwart voor 10 vertrokken we thuis richting Plopsa/Ethias Arena. Plopsa ging om 10u open en aangezien we er zo'n 5 à 10 minuutjes, afhankelijk van het verkeer en de rode lichten, op rijden was dat dus perfect getimed. Onderweg begon ik al een enorme drukte te vrezen, maar dat bleek ongegrond. Toen we aankwamen was er amper iemand te zien op de parking(en diegenen die er wel waren, leken het allemaal doodnormaal te vinden van op de gehandicaptenparking te gaan staan vlak voor de deur...). Braafjes als wij zijn, parkeerden wij dus gewoon op de grote parking. Wij zijn er namelijk ook niet vies van om een paar meter verder te moeten wandelen, hoor. 

Ook binnen bij Plopsa viel de grote drukte voorlopig nog heel goed mee. Zelfs toen we bij de grote glijbaan en de speelboom helemaal achteraan kwamen, was er geen kat te zien. Rap profiteren van de zaak dus. We gingen meteen voor een race'je op de glijbaan. Altijd leuk :) Pas rond de middag begon het echt druk te worden en er liepen opvallend veel K3'tjes rond. Hoe zou dat toch komen? :-)Rond 13.00 gingen de deuren van de Ethias Arena open en ook daar vreesden we een ellenlange wachtrij die tergend langzaam naar binnen zou schuifelen maar ook hier was niets minder waar en viel het allemaal reuzegoed mee! Ik ben denk ik zelfs nog nooit zo vlot ergens bij een groot evenement binnengeraakt. 

Bij het binnenkomen, zagen we meteen 4 grote verzamelbakken staan. 1 voor iedere wens die de kinderen konden kiezen. Ze moesten een tekening van K3 kleuren en dan dus 1 wens kiezen. De show draaide immers rond hun programma 'K3 kan het!'. Dat is eigenlijk een soort van huidige Droomfabriek, waarin Karen, Kristel en Josje de wensen en dromen van kinderen in vervulling laten gaan. Voor de show was er keuze uit:
1. Omgetoverd worden tot een echt K3'tje
2. Vliegen met ballonnen 
3. Meespelen in een echte videoclip
4. Een taart in iemands gezicht gooien.

Eerlijk gezegd begreep ik het allemaal niet goed. Hoe gingen ze dat nu allemaal live tijdens de show klaarspelen? Ok, dat eerste is nu niet moeilijk en dat laatste ook niet....maar 2 en 3? Ik was dus erg benieuwd. 

We waren nog niet goed binnen of ze sloegen ons, figuurlijk dan, bijna om de oren met merchandise en prullaria. Als eerste scoorden we een lampje met van die 'sprieten' op. Vervolgens nog een mooie Tshirt van de K3-show waarop 'ik was er bij' staat. Op hun lijst stond dat ze die vanaf maat 98 hadden....maar maat 116 konden ze niet vinden en plots was het: we hebben enkel vanaf maat 122! Ok dan...mij niet gelaten, beter iets te groot dan te klein, maar niet zo leuk voor mensen met kleinere kindjes. Zeker als het uitdrukkelijk vermeld staat. Minpuntje hoor! En toen las ik 'made in India', K3? .... Zeker na al die heisa over die sweatshops en kinderarbeid? -2, dames!


Sterre met haar T-shirt, 'sprieten'lampje en de obligatoire ballon die we na de show nog konden bemachtigen.

Tijd om op zoek te gaan naar onze plaatsen. We zaten in zone Paars, blok 113, rij 14, stoel 5, 6 en 7. Een lange trap bracht ons naar de juiste zone en niet zomaar een trap. Een trap die papa op zijn vorig werk nog eigenhandig gemaakt heeft seg :) 

Aangezien wij geen torenhoog bedrag per stoel konden of wilden betalen, zaten we dus schuin vanboven en niet vooraan in het midden... Ik had dus wel een beetje schrik dat we helemaal niet goed zouden kunnen zien, maar opnieuw viel ook dat reuze mee! We hadden echt een goed zicht op het podium en de schermen. Achter ons zat ook niemand want daar was nog een trap dus als Sterre niet goed kon zien, kon ze altijd nog rechtstaan zonder iemand te storen. Volgens mij zagen wij zelfs beter dan die wat beneden in het midden op de achterste rijen zaten. Hah! :) 

ons zicht op het podium, niet slecht, toch?! 
Anyway.... Zo'n 10 minuten te laat zijn ze aan de show begonnen. Gelukkig, want er werden heel wat kinderen ongeduldig! Toen de lichten allemaal uitgingen en we al die gekleurde 'sprieten-lampjes' zagen...wauw! Kippenvelmomentje! De show zelf was wel leuk! Spannend ook, zeker toen ze de tekeningen uit de tonnen trokken voor de kindjes die op het podium mochten komen. Sterre was er jammer genoeg niet bij, wat voor een enorme teleurstelling zorgde bij mini-me. Daarna was haar enthousiasme dan ook vaak even zoek en dat is best begrijpelijk natuurlijk. Probeer dat maar eens uit te leggen aan zo'n jong kind. 
Gelukkig waren er toch voldoende afleidingsmomenten en Sterre klapte en zong tussendoor toch vrolijk mee. 
Wie de K3-shows een beetje kent, weet dat er ook altijd een 'bad guy' aan te pas komt. Dat was ook nu weer het geval, kwestie van er wat verhaal in te krijgen neem ik aan. :) Koen Kommer(hadden jullie Dobus ook herkend? :D) probeerde de show te stelen met zijn 'Koen kan het!'. Hij beweerde dat hij net zoals K3 ook wensen kon vervullen. 
De kinderen in de zaal gingen helemaal uit hun dak telkens als Koen het over 'die vervelende meisjes' met hun 'saaie liedjes' had. 

Bron: www.frontview-magazine.be

Bron: www.frontview-magazine.be

Bron: www.bd.nl

Ik moet er natuurlijk geen tekeningetje bij maken dat K3 uiteindelijk wel won in hun duel met Koen Kommer. :) Het taarten gooien was een groot succes had ik de indruk. Sterre had prompt een nieuwe wens: ze wou opnieuw naar de show met als nieuwe wens: taarten gooien. :) Als ik de lotto had gewonnen, graag m'n kind. Ooit zullen we misschien nog wel eens een K3-show meepikken als die kans zich nog eens voordoet. 
Bron: www.frontview-magazine.be
Als afsluiter gingen we nog even de stad in om de nieuwste Moochie-telg(eindelijk in Limburg)te testen. Later ongetwijfeld meer daarover! :) 
En nu gaan we nog wat aftellen en ongeduldig zitten wezen voor Disneyland! 

x
Liez


Reacties