Doorgaan naar hoofdcontent

Disneyland Parijs

"Come step inside this storybook
you'll be amazed each time you look
and marvel at the magic all around you!
As pixiedust falls from a star,
it touches you and here you are.
One wish away from all you've dreamed.
This world of wonder's
a place like no other on earth."

23 maart was het eindelijk zover. Ons tripje naar Disneyland! Ik had er zo lang naar uitgekeken, we zouden normaal vorig jaar in september/oktober al gaan, maar wegens omstandigheden hebben we het toen even moeten uitstellen. 

Om 4u 's morgens zetten we koers richting Marne-la-Vallée, vlakbij Parijs. Zo zouden we de spits in België én Frankrijk voor zijn en zouden we op een schappelijk uur aankomen zodat we al konden inchecken en meteen naar het park gaan. 
Rond half 9 arriveerden we veilig en wel bij hotel Newport Bay Club. Een hotel dat bij het Disney resort hoort. Eerder logeerden we al eens in Santa Fé, overigens een zware teleurstelling en dus ook af te raden. Vorige keer zaten we in hotel Sequoia Lodge waar je je in Canada waant tussen al de bomen en het houten gebouw en meubilair. 
Deze keer was er dus een promotie voor Newport Bay Club, een hotel in marine-stijl, gelegen aan 'Disney Lake' en op zo'n 10 minuutjes wandelen verwijderd van Disney Village. Jammer genoeg stond het complete hotel in de stellingen wegens renovatiewerken. Bij het boeken stond op de website dat slechts een deel van het hotel werd afgesloten voor verbouwing, maar blijkbaar deden ze nu maar alles in 1 keer. Spijtig, maar uiteindelijk kwamen we naar hier voor het park, niet voor het hotel :)

De parkingwachter had er niet zoveel zin in en was maar redelijk bruut in zijn antwoord op onze vragen. Ook in het hotel kregen we aan de incheckbalie een norse vrouw die alles in het Frans afratelde ondanks dat ik Engels tegen haar sprak. Gelukkig stond er iets verder een jong meisje dat ons wel vriendelijk en met een brede lach verder hielp. Zo zei ze toen ik naar het toilet vroeg: Oh my, we don't have toilets.(met haar handen op haar wangen) You'll have to go to the lake! :-) 
Kijk, zo heb ik het graag. Een mopje af en toe kan heus geen kwaad! Vervolgens ging ze een stukje met me mee en wees me heel duidelijk waar de toiletten waren. Thanks girl!


Onze kamer. Proper, netjes, alleen jammer van de renovatiewerken
waardoor we niet eens ons raam even konden open zetten voor verluchting. Maar soit.

Onze kamersleutel kregen we pas na 15u, maar de tickets voor de parken kregen we wel al én als je in een Disneyhotel verblijft, kan je profiteren van 2 extra uren (de zogenaamde extra magic hours, van 8-10u) vóór het park voor het grote publiek opengaat. Aangezien we dus zo vroeg gearriveerd waren, konden we al meteen het park in, terwijl de anderen nog een uur moesten wachten. 
Onze spullen bleven nog in de auto, het hoognodige mocht mee in de rugzak en dan zetten we koers richting park. Eerst kom je in Disney Village. Dat is een 'gratis' gedeelte dat tegenover de 2 parken ligt. Met gratis bedoel ik dat je hier geen inkomticket voor nodig hebt. Verder is er niets gratis, want hier kan je best al wat geld kwijtgeraken nog vóór je in 1 van de parken zelf bent. :) Ze hebben hier verschillende winkeltjes en eetgelegenheden zoals de DisneyStore, een heuse Lego-shop, The Rain Forest Café, onze persoonlijke favoriet Annette's Diner, een Starbucks en een McDonald's. Tot slot kan je hier ook terecht voor de Wild West show en er is zelfs een cinema. 

In Disneyland is er ook altijd wel een soort van thema. Zo heb je van september tot november ongeveer het hele Halloween-gebeuren, dan is er natuurlijk Kerst en nu was alles in het thema van de lente. Ze gaven er de naam 'Swing into Spring' aan en dat alleen al zorgt voor een vrolijk lentegevoel, toch?! 


Alles in het park was dan ook mooi versierd met bloemen, zowel echte als enorme namaak bloemen. Zelfs het personeel in de winkeltjes was uitgedost met strooien hoeden en bloemen. Echt leuk. 
De 'swing into spring' trein

Jammer wel dat het weer daar anders over dacht. Vooral onze 2e dag viel zowat letterlijk in het water, waardoor we in de late namiddag besloten om even terug naar het hotel te gaan om droge kleren en schoenen aan te trekken. Hierdoor mistten we de prachtige 'Disney Dreams' show alweer, want toen we terug kwamen in het park, was hij net gedaan. In het hotel stond immers aangegeven dat het park sloot om 21u en dat de show dus ook om 21u was....maar dat bleek dus 20u te zijn :( Nadat we de eerste avond stikkapot de show aan ons lieten voorbijgaan, moest ik hem dus nu voor de 2e keer op rij missen. 
Balen! Maar in Disneyland kan je niet lang kwaad blijven, dus dan besloten we maar om onze laatste dag pas huiswaarts te keren NA de avondshow! 

Voor diegenen die hem nog nooit gezien hebben....het is een echte aanrader! Telkens opnieuw krijg ik kippenvel en hier en daar een traan in m'n oog...... ja oké, meerdere tranen. Soit, ik sta te huilen gelijk een klein kind, maar dan wel van geluk.
Zeker gaan kijken dus als je ooit de kans krijgt! 


Waar Sterre vooral naar uitkeek, was de parade. Ze vroeg zich af of Elsa en Anna ook een plaatsje hadden gekregen in de parade. 
De eerste dag vatten we dus trouw en ruim op tijd plaats vlakbij de poort waar de parade eindigt. Uit ervaring en online tips wisten we dat je daar vaak een heel goed zicht hebt en dat daar ook het minste volk staat. Je moet er wel iets langer wachten voordat de parade eindelijk daar is, maar het is het zó waard! Als je het tinkelende geluid hoort weet je dat het bijna zover is en dan komt de muziek en zie je in de verte al de 3 goede feëen. Laat het kippenvelmoment maar beginnen. 

De 3 goede feëen

De wagen met 'fairy godmother' en 'Merlijn'

Paardenkoetsen met de bekendste Disneyprinsessen en hun prins:
Sneeuwwitje, Aurora(doornroosje) en Assepoester

Hoeraaaa! Anna en Elsa! :-)
We hebben de parade uiteindelijk iedere dag gezien, hoewel we dat niet echt gepland hadden. De eerste dag stonden we dus wel trouw op post, maar de andere 2 dagen passeerden we eerder toevallig net als de parade zou beginnen en we hadden ook telkens een supergoede plaats en een mooi en duidelijk zicht op de parade. Sterre glunderde, want bijna alle figuren zwaaiden naar haar en gooiden haar zoentjes of maakten een hartje met hun handen. Was ik zelf maar weer even kind :) 

Het was dus weer een meer dan geslaagde reis!En op mijn verlanglijstje staat nog steeds op 1: een abonnement voor Disneyland :) 
En voor meer fotootjes kan je hier terecht.


#disneybelgië #waltdisneybe #disney #disneylandparis 

Reacties

Populaire posts van deze blog

So about last year....

I can not believe it's already 2018. I can not believe I'll be turning 35 this year. I can not believe how quick 2017 went by. I can not believe what a year it has been....

But I do believe we can make 2018 better! or at least try to. 
The main thing is to stay as positive as possible! Easier said then done, but if at first you don't succeed.... you know what to do ;-) If there is one thing last year taught me, it's to stay positive!

2017 was a pretty crappy year for me personally, but so was 2016. And many years before that. I struggled for over 10 years with symptoms, medical issues, things I had no answer for. Even doctors couldn't figure it out. I was getting pretty depressed, I didn't have any joy in my life anymore. I only had pain and lots of it. And nobody knew where it came from. Bloodtests were always 'okay', despite the fact that there were always inflammatory values in my blood, doctors seem to find this 'normal' .... but I didn't s…

Disneyland Parijs 19-22 april 2016: Shoplog!

Je kan natuurlijk niet naar Disneyland gaan zonder iets te kopen. Al wil ik wel even benadrukken dat wij voor dit reisje meer dan een jaar ruim gespaard hebben. Alle 'rosse' centjes verdwenen meteen in de spaarpot en ook verjaardagscentjes, kermiscentjes, nieuwjaarscentjes, 'zomaar'centjes, .... werden zorgvuldig aan de kant gezet om er een supercalifragilisticexpialidocious vakantie van te maken! :)

Ook Sterre had haar eigen centjes die ze flink bij mekaar gespaard had(met natuurlijk ook wat sponsoring van mama en papa erbij). Ze heeft dus ook zelf een aantal dingetjes mogen kopen. Ik zal met haar aankopen beginnen:


Verder kocht ze ook nog een pop (zoiets als een barbiepop) van Merida en van Elsa. Die laatste kan zingen en geeft ook nog licht. Ze koos ook nog 2 speelsetjes van Anna en van Elsa maar die staan allemaal niet op de foto omdat alles al door mekaar ligt en de helft van de popjes geen kleren meer aanheeft :p 

Dan ga ik nu over tot de orde van de dag: Onze, ja o…

Disneyland Paris: Big plans for Walt Disney Studios Park

So, out of the blue, The Walt Disney Company announced on February 27th 2018, that they are going to invest 2 BILLION euro's into Disneyland Paris' 2nd park: The Walt Disney Studios Park.

DLP fans were waiting for this for a LONG time now, but with the parks not making enough money since openingday and the very strict rules of the French laws and who knows what else ..... the park got a bit neglected somehow. Untill june 2017! 
That's when The Walt Disney Company officially took over Disneyland Paris.

When we heard the news, people had lots of different opinions. Some were disappointed they had to sell their shares to TWDC, some were angry or had mixed feelings, but a lot of them were excited. Amongst them: Me! 
I've seen countless WDW and Disneyland Anaheim vlogs. I know what TWDC is capable of! This 'take over' could only be a good thing. I just knew they had a lot for us in store and just yesterday, they proved me right. 

Although I'm not the biggest Marvel f…